Acerola Bio w proszku ekologiczna Witamina C 60g
Opis
Acerola bio w proszku zawiera największą ilość witaminy C ze wszystkich owoców, dzięki czemu doskonale wzmacnia odporność organizmu.
Bio Acerola w proszku, z upraw ekologicznych, to bardzo bogate i naturalne źródło
witaminy C.
Dodatkowo:
- jest silnym przeciwutleniaczem
- hamuje procesy starzenia
- skutecznie wzmacnia układ odpornościowy
- zmniejsza uczucie zmęczenia i wyczerpania.
Bez dodatku cukru i innych wypełniaczy.
Opakowanie 60 g/ 40 porcji
Główną zaletą aceroli jest posiadanie ogromnej ilości witaminy C, dlatego stanowi ona prawdziwą bombę odżywczą. Ponadto, owoc ten posiada właściwości, które wspomagają procesy leczenia przeziębienia i anemii. Regularne spożywanie aceroli powoduje neutralizowanie wolnych rodników, a także chroni organizm przed infekcjami i nowotworami.
Należy wspomnieć, że acerola przyczynia się do spowolnienia procesów starzenia.Spożywanie aceroli to element profilaktyki chorób neurodegeneracyjnych, takich jak choroba Alzheimera czy choroba Parkinsona.