Surowe, ekologiczne kakao z witaminami 250g
Opis
Surowe, ekologiczne kakao z witaminami i wapniem dla dzieci w puszce 250g
Przygotowane z organicznego napoju ryżowego i surowego kakao, wyśmienity smak.
- bez laktozy
- odpowiednie dla wegan
- bez dodatku cukrów rafinowanych, słodzone wyłącznie naturalnym cukrem kokosowym
- zawiera naturalny wapń pochodzący z alg Lithothamnium calcareum
- w 100% ekologiczne
- wolne od GMO
- odpowiednie dla wszystkich grup wiekowych
Ekologiczne surowe kakao – proszek powstały ze zmielonych ziaren Kakaowca właściwego (Theobroma cacao). Większość z nas pamięta z lat dzieciństwa smak tego napoju powstałego z kakao i mleka. Surowiec znajduje zastosowanie nie tylko w kulinariach ze względu na wyjątkowy smak, posiada również cenne składniki odżywcze i szeroki wachlarz wartości zdrowotnych. Najbardziej wartościowa postać kakao, to ta, która jest najmniej przetworzona i bez sztucznych dodatków. W Maile Kakao z wapniem zawarte zostało surowe kakao pochodzące z ekologicznych upraw. Jest więc cennym źródłem:
- minerałów (żelaza, wapnia, magnezu, fosforu, cynku i potasu) niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania mięśni i układu nerwowego, a także utrzymania zdrowych kości i zębów czy odporności organizmu
- witamin A, C i E oraz witamin B complex
- polifenoli wzmacniających pamięć i koncentrację
- antyoksydantów, kakao zawiera ich więcej niż zielona herbata.
Dodatkowo produkt zawiera:
ALGI MORSKIE - będące naturalnym źródłem wapnia. Pierwiastek ten jest niezbędny do prawidłowego wzrostu i rozwoju organizmu oraz utrzymania zdrowych kości oraz zębów. Doskonale wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego, dodaje energii, a także przyspiesza regenerację po wysiłku fizycznym czy gojenie się ran.
CUKIER KOKOSOWY - pozyskiwany z palmy kokosowej (Cocos nucifera), jest nierafinowaną i w 100% naturalną, zdrowszą alternatywą dla "zwykłego" cukru. Charakteryzuje się delikatnym karmelowym smakiem. Posiada niższy indeks glikemiczny niż cukier stołowy. Dostarcza cennych minerałów oraz witamin z grupy B, jest też źródłem błonnika pokarmowego.
Sposób przygotowania:
Dwie łyżki kakao wymieszać z gorącą wodą, napojem roślinnym lub mlekiem, odczekać 2-3 minuty i wypić.
Składniki: kakao w proszku*, cukier kokosowy*, algi (Lithothamnium calcareum) (0,5%). *Ekologiczne
Może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, orzechów i sezamu.